FOLLOW ME INTO THE JUNGLE

In Home/Decor, Interior by Lili Pataki13 Comments

PRESS the PLAY button to play the music

ENG: After giving you an insight to my living area I’d like to show you the most intimate part of any flat, the bedroom. Everywhere I’ve ever lived I had my clothes on display. In our family home I used to have an open wardrobe. Later on when I moved abroad I had clothing racks.

Since the space for my new bedroom was very spacious, we could build an additional wall to separate some room for my ’walk in wardrobe’. We decided pro ytong wall, instead of the looser plasterboard, because I wanted to have a demolished brick wall behind my bed. To further complicate the situation, I wanted to repaint the bricks from their original colour to white. Many tried to convince me to change my mind but I insisted. I believe white creates harmony and I just love the colour. No explanation needed.

HUN: A nappali után most a hálószobámat mutatom meg Nektek. Az évek során hozzászoktam, hogy bárhol, ahol éltem, a szemem előtt ’lógtak’ a ruháim. A családi házunkban nyitott szekrényem volt, külföldön pedig helyszűke miatt ruhafogast használtam. Mivel a hálószoba elég nagy méretű volt, így kaptam a lehetőségen, hogy leválasztással egy külön gardróbot alakítsak ki. A két helységet ytongfal választja el egymástól. Azért választottam ezt a megoldást a gipszkartonfal helyett, mert mindenképpen bontott tégla  borítással szerettem volna megoldani az ágyam mögötti falrészt. Próbáltak lebeszélni a bontott tégla átfestéséről, de a harmónia és a fehérhez való ragaszkodásom miatt, ez nem sikerült.

ENG: The bedroom and the living room are separated by a glass sliding door, which I found a useful approach for several reasons:

1.There’s no additional space needed to be able to open the door,

2.If the doors ‘open’ the space becomes wider. Originally I wanted to hang a curtain behind the door but I decided it wasn’t necessary. I also planned to get the door frame painted black so imagine my surprise when the carpenter showed up with white door frame. Turned out someone overruled my decision. Although I was furious and I felt a little bit betrayed, I tried to get used to the feeling of this kind of spontaneity. Obviously, they offered me to get the frame repainted. I however soon came to like the idea of keeping it the way it arrived, since it looked great with the coolest wallpaper on Earth and the classic wooden passageway.

HUN: A hálószobát és a nappalit egy üveges tolóajtó választja el, amit több szempontból is hasznosnak tartottam: nem foglal helyet az ajtó nyitása, másrészt ha elhúzom az ajtót, kitágul a tér. Eredeti terveim szerint nem csak az ajtó, hanem a keret is fekete lett volna… Érdekes módon, mikor az asztalosok kiszállították az ajtót és a keretet, megdöbbenve tapasztaltam, hogy a keret sajnos fehér lett (utólagosan kiderült, hogy ez nem a véletlen műve volt, valaki(k) felülbírálták a döntésemet). Némi bosszankodás és a tőlem megszokott hirtelen értetlenség után elfogadtam és próbáltam megbarátkozni a gondolattal, hogy ‘át lettem verve’ a tanácsadóm által. Természetesen felajánlották, hogy átfestik, de rájöttem, hogy a választott tapétával a fehér is jól mutat, valamint így a klasszikus fa átjárommal is összhangban van.

Eleinte fehér-fekete-szürke színekben gondolkodtam , ám amikor a Hephaistos üzletében megpillantottam ezt a tapétát, tudtam, hogy mindenképpen fel szeretném használni, még nem tudtam, hogy és hova, de a szívemhez nőtt és utána már mindent ahhoz igazítottam.

ENG: After deciding on the wallpaper, I tried to harmonise the colour of headboard and blinders. I wanted to have earthy tones to highlight the shrill colours of my wallpaper.

The headboard is around 130 centimetres in height so it doesn’t cover too much of the bricks behind. The charm of it is the huge bronze studs that I found in a local upholsterer supply store in Újpest after a long, nerve wrecking search. The bed itself is made out of 100 years old brushed oak veneer with push drawers on both sides. I once again picked a giant knit blanket from Ága- Overshop to boost cosiness. I received this cool golden ‘Woodstock’ candle from Little Lies some weeks ago and I’m still obsessed with it. It really does look great anywhere in the flat!

HUN: A tapéta kiválasztása után, az ágyvég és a függöny (sötétítő) színét próbáltam összhangba hozni. Mindenképpen föld színekben gondolkodtam. Nem szerettem volna a tapétán kívül semmi harsány színt vinni a lakásba. Szerettem volna, ha minél több látszik a bontott téglából, így az ágytámlát mindössze 130 centi magasra terveztem. Az ágyvég egyedüli dísze a nagyméretű bronz szegecs, melyre hosszas keresgélés után találtam rá Újpesten egy kis kárpitos kellékboltban. Az ágy alapja 100 éves kefélt, csomós tölgyfurnérból készült, aminek a két oldalán tiponos fiókok találhatóak. Az ágyat ismét Ága-Overshop nagy kötött takarója díszíti. Az éjjeliszekrényen látható arany színű ’Woodstock’ gyertyát a Little Lies– tól kaptam ajándékba pár hete és azóta is imádom. Minden fekete és fehér felületen jól mutat!

ENG: The picture hanging on the wall is a campaign photo of one of my favourite fashion brands. The photo was edited and enlarged by Viktor Kiss so it’s in proportion with other fragments of the wall. I wanted an image a bit oversized but not too large. Viktor did a perfect job but some other problems arose. In order for it to be hung up on the wall we needed more massive screws. Unfortunately, these kind of ruined the thin wall between the bedroom and the bathroom. Luckily the workers fixed that problem in no sec.

Originally there was an open entrance from my bedroom to the bathroom, which we decided against at the end. Instead we installed an open shoe rack with a small ‘secret’ storage room behind. Although I absolutely love the floor made of bleached Swedish oak the room was crying for a funky carpet to go with.

HUN: A falon látható kép az egyik kedvenc márkám idei kampányfotója, melyet Kiss Viktor (MAXCityben található) nagyított és szerkesztett meg olyan méretre, hogy megfelelően illeszkedjen a falfelülethez. Nagyot szerettem volna, de nem túl nagyot. A képnek nagyobb megerősítésre volt szüksége, így sajnos a hosszú szög megbontotta a fürdőszoba és a hálószoba falát… szerencsére Sándor rögtön talált megoldást a javításra!

Eredetileg a hálószobából át lehetett menni a fürdőszobába, de ezt a teret lezártuk, így kaptam egy beépített cipősszekrényt, a hátoldalán pedig egy kis ’titkos’ rakodó tér található. Bár nagyon szeretem a fehérített tölgy svéd padlómat és próbáltam minél több helyen ’szabadon hagyni’, a szőnyeg nélkül a szoba mégis túl üresnek tűnt.

ENG: The most important part of my flat is the walk-in wardrobe (what else would it be, girls?), which was created by using IKEA design software using the PAX storage system. As mentioned above, I prefer my clothes on display so I mostly picked hanger shelves instead of regular shelves or drawers.

HUN: A lakás legfontosabb része a gardrób (melyik lánynak nem?), amit az Ikea PAX tervezőprogramjával állítottam össze PAX rendszerből. Mivel szeretem átlátni a ruháimat, így inkább akasztós részeket választottam polcok és fiókok helyett.

ENG: There is a guest room in the flat as well, that I use for storage at the moment. I found it necessary to pick a convertible bed to save space but ensure comfort at the same time when I have friends staying over. I had an Ikea convertible in my bedroom at our family home so I trusted it to feel like heaven with the right mattress. We stayed loyal to Hephaistos of course by picking a different wallpaper from their catalogue. I went for a bright one in colours and pattern to create a friendly and warm atmosphere.

HUN: A lakásban található még egy vendégszoba is. Szükségszerűnek tartottam a kihúzható ágyat, így ha vendégek vannak nálam, többen elférnek és kényelmesebb is. Az ágy mögötti falrészre szintén a Hephaistos (az előző bejegyzésemben is említett) kínálatából választottam tapétát, ami otthonossá és barátságossá teszi ezt a szobát a vendégeim számára is.

Share this Post

Comments

 1. Nagyon ízléses és különleges otthon, mindig várom az új blog bejegyzést!!

 2. Szia Lili! Az agyad elötti szönyeget hol tudom megtalalni ha az adott oldalon nincsen?(vagy csak en nem lattam) esetleg cikkszam vagy barmi segitseget tudnal adni?elöre is köszönöm,es varom az ujabbdori bejegyzesed, gyönyörü a lakasod szuper az izlesed!igy tovabb!!szep napot:)

  1. Author

   Szia Dori,köszönöm szépen:)
   Személyesen be tudsz menni a Király utcai boltjukba és érdeklődni, hogy van-e, lesz-e esetleg!

 3. Szia Lili!

  Mikor lesz blog bejegyzés a fürdőszobádról? Nagy szuper eddig a blog.

  Köszi a választ!:)

  1. Author

   Szia Kriszta,
   Köszönöm szépen 🙂 A héten biztosan kint lesz már! 🙂

 4. Szia Lilli,

  Gyönyörű a lakásod és édesanyád munkássága is csodálatos. Az ágyad tükrözi az egyedi személyességedet. Szeretném megkérdezni, hogy az ágytakarót hol lehet megvásárolni?
  Köszönöm előre is a válaszod

  1. Author

   Kedves Rita! Köszönöm szépen:)
   Az ágytakaró Zara Home!

Leave a Comment