WATER

In Home/Decor by Lili Pataki10 Comments

*Music by my talented friend, OHNODY, click on the link to listen to her beautiful songs.

*Az indítógombra kattintva meghallgathatjátok barátnőm: OHNODY legújabb számát, érdemes 🙂

ENG: Do you know the Belinda Carlisle song that goes like ‘Oh heaven is a place on Earth’? It’s playing on loop in my head every time I think about getting back home from work after a long day.

I believe a bathroom is a place of calmness, cleansing and relaxation. What is the colour that first pops into your head when thinking of these words? White, indeed. My beauty sanctuary had to be as pure and bright as possible to resemble the piece of heaven I had always dreamt of.

The walls are covered by two types of white tile. The one that’s larger in size is a product of Porcelanosa. I found the smaller, fish scale tile along with the Swedish whitewashed oak tile in Acromat.

All faucets in my bathroom and the classic style tropical shower head are made by Bugnatese. I recommend this brand if you seek high-quality, artistic designs when picking your taps. I purchased these in Acromat as well.

The white washbowl is sitting on a custom made oak counter made by our beloved joiners.

HUN: Először is szeretnék mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánni! Ezzel a bejegyzéssel végére értem a lakásom bemutatásának.

A fürdőszoba az egyetlen olyan helyisége a lakásnak, amelyen a felújítás közben sem változtattam, már az elejétől fogva tudtam: fehéret szeretnék.

A nagyméretű 100x33cm csempét a Porcelanosa– nál vásároltam, a kicsi, halpikkelyes csempét és a fehérített tölgy hatású kerámia svédpadlót pedig az Acromat üzletében (Székely Mihály utca 10) találtam meg.

A csaptelepeket szintén az Acromatnál vásároltam a Bugnatese kollekciójából. Nagyon szerettem volna egy trópusi zuhanyt, ami kicsit klasszikus, amit szintén a Bugnatese kollekciójában találtam meg.

A zuhanykabin ajtaja kicsit el lett cseszve, mire észleltem a hibát, a kabinos már betette az ajtót ellentétes nyitás iránnyal, így kicsit nehézkés a ki-és bemenetel. A kabinba tetettem egy kisebb fakkot, amire rá tudok pakolni (ez az a falrész, amelyet a szobámban található kép szöge átfúrt, így mikor már minden készen lett volna, újra kellett építeni/ csempézni a meghibásodott felületet, erről előző bejegyzésemben már szót ejtettem).

A ráültethető mosdótál egy egyedire gyártott csomós tölgy pulton helyezkedik el.

 

ENG: Believe me, there are soooo many things that can go wrong when renovating your home. There are many things you don’t even think of…like shower doors. Even the glazier didn’t seem to think of mine, since my almost perfect shower door opens the wrong way. Oh, well…

If your walk in shower is smaller or you want a classy storage area in there definitely go for a stylish bathroom niche. It makes using your shower products a lot more comfortable.

My favourite items in the bathroom are the modern style freestanding tub that I purchased at Marmite, and the full wall mirror behind it. I picked a black frame for the mirror to balance the whiteness of everything else. We extended the wall a little bit towards the tub to create additional storage area.

Measuring is key in order to carrying out your plans perfectly. I’m trying to tell you this as many times as I can because there are bits and bobs I mismeasured. That resulted me in having to tiptoe when putting make-up on since my make-up mirror went too high. Whoopsie.

One more lesson learnt: always install the light switches to convenient places. Possibly not outside the bathroom, behind the door.

Don’t be afraid to go wild when decorating your bathroom. A carpet, small rugs, a laundry bag, candles and towels of your choice can make wonders to this area. The wooden towel rack by the bathtub is not only spectacular but it is perfect for storing towels or your PJ’s.

Majority of my decor objects are from H&M Home, IKEA and ZARA Home.

HUN: A szabadon álló kádat a Marmiténél vásároltam. Régi álmom volt egy olyan tükör, ami, egy teljes falat befed. A kád feletti rész erre teljesen alkalmas volt. A tükör köré fekete keretet tetettem, így megtöri a fürdő fehérségét. Nagyon jó választás volt a kád melletti kiugró megépíttetése is, mert így mindenem elfél rajta.

Sajnos a sminktükör nem volt egy jó választás, kicsit elszámoltam a magasságot, így csak lábujjra ágaskodva érem el és a fénye sem alkalmas sminkelésre.

Még egy baki történt a fürdőnél, elfelejtettem az ajtó nyitás irányát, így a kapcsolók az ajtó mögé kerültek, én már megszoktam, de a barátaim általában nehezen találják meg.

Egy fürdőszoba rendkívül könnyen feldobható és stílusossá tehető pár dísztárggyal, amelyeknek többségét az IKEA-ban, Zara Home-ban, valamint H&M Home-ban szereztem be. Egy jól megválasztott szőnyeg, szennyestartó, gyertyák, valamint törölközők máris új külsőt adnak egy teljesen fehér térnek. A kád mögötti létra nem csak látványos, hanem praktikus is, pizsama/ törölközők tárolására. Ezek a kis kiegészítők azok, amik igazán teljessé és otthonossá teszik a fürdőszobámat.

 

ENG: The flat also owns 2 balconies. One of them can be reached through the living room (I use this one the most) and the other one opens from my bedroom. I made my balcony more homey with simple IKEA furniture such as a bench, a space saving table which can be folded down when not in use and tons of beautiful flowers.

HUN: A lakáshoz két kicsi terasz is (4x1m) tartozik, egyik a hálóból, másik pedig a nappaliból nyílik. A hálóból nyílót nyáron teregetésre használom a másikat viszont folyamatosan.  Egyszerű IKEA paddal és helykímélő asztallal (ami lecsukható, ha nem használom), alakítottam ki és mivel nagyon szeretem a virágokat, Ők teszik különlegessé a teraszomat.

Share this Post

Comments

 1. Kedves Lili!

  Zseniális a lakásod, igazi interior design-ban jártas személyre vall a letisztult stílus. Érdeklődni szeretnék, hogy a képeken is látható, “fürdőkád mögötti” létrát honnan lehet beszerezni, tudsz esetleg segíteni?

  Üdv,
  Henrietta

  1. Author

   Kedves Henrietta,
   Először is köszönöm szépen! 🙂 A létrát a Zara Home-ban vásároltam, jelenleg nem elérhető, de sokszor van náluk hasonló (vékonyabb, magasabb, tükrös kiadásban). Ahol még érdemes körbenézni: ID Design, BoConcept, Müller Mónika üzlete, Goa Home, Kare Design, hirtelen ennyi jutott eszembe 🙂

 2. Szia! En azt szeretnem kerdezni, hogy a mosogep az hova van elrejtve?:) koszi elore is!

  1. Author

   Szia! Ahogy belépünk a lakásba, balra van egy picike ‘mosókonhya’, ott található a mosógépem és egy ikeás polcrendszer rakodónak. Nagyon pici a szoba, így azt nem tudtuk hogy befotózni.

 3. Szia,
  szuper lett a lakásod 🙂 Meg tudnád mondani, hogy honnan van a fekete keretes kör tükröd? Pont ilyet keresek…egyelőre sikertelenül.
  Köszi és boldog új évet,
  Bogi

  1. Author

   Szia Bogi,
   A tükör saját tervezés, asztalos csinálta. Hasonlót esetleg a GOA Home-ban, Kare-ban vagy Zara Home-ban találhatsz 🙂

 4. Szia Lili!

  Gyonyoru a lakas, igazi inspiracio. Ket dolog viszont nagyon hianyzik nekem a bemutatasbol, a konyha es egy ilyen volt ilyen lett alaprajz. Az alaprajz segithetne abban, hogy megis hogyan lassuk meg a lehetosegeket egy csiszolatlan gyemantban. Es abban a bejegyzesben irhatnal kicsit a lakas megtalalasarol is. En fel eve keresek, es nem talalok kedvemrevalot, es hatha segitenel ebben, mi van ha csak nem ‘latom a lehetoseget’.

  A konyha meg nekem a lakas kozeppontja, az az elso dolog amit megnezek. Hogy hogy kimaradt a bemutatasbol?

  udv, es gratulalok megegyszer

  1. Author

   Szia! Először is köszönöm! A lakásomról megírtam az összes bejegyzést, végigmentem az egész folyamaton, így nem áll szándékomban új bejegyzést írni, de ha írsz nekem privát email-t, akkot szívesen elküldöm Neked az alaprajzokat 🙂
   A konyháról szóló bejegyzés itt található:
   https://lilipataki.com/2017/12/10/teatime/
   A lakás többi helyiségéről, pedig itt találhatod a bejegyzéseket (ha rákattintasz a képre, akkor megjelenik a bejegyzés):
   https://lilipataki.com/interior/

   A lakást csak hosszú keresgélés után találtunk. Én eredetileg a belvárosban szerettem volna maradni, de egy év után rájöttem, hogy sokkal jobb lenne nyugisabb, csendesebb környéken lakni. Elmentünk a Millenáris Parkba a lakáskiállításra, találtunk is lakást, amire felíratkoztunk, azonban nem tartották az ígéretüket és a vártnál sokkal lassabban haladtak az épület felhúzásával, valamint az engedélyeket sem kapták meg, így visszamondtuk. Ezután felíratkoztunk egy másik lakásra, aminek az ára a vártnál sokkal magasabb lett, így azt is visszamondtuk. Aztán fel is adtuk és nem keresgéltünk tovább nagyon. Aztán anyukám egyik ügyfele mesélte Neki, hogy vettek lakást a lányaiknak, nagyon biztonságos, jó környéken és megnézné-e, hogy mit hogyan kellene elrendezni. Anyukám megnézte a lányok lakását, megtetszett Neki és megnézte interneten, hogy maradtak-e még lakások az épületben. Felvettük a kapcsolatot az ingatlanossal, megnéztük párszor a lakást, hiszen biztosra szerettünk volna menni, majd pár hónappal később aláírtuk a szerződést. Sajnos nagyon nehéz lakást találni, hosszú és fáradalmas folyamat. Olyan lakást szinte képtelenség találni, ahol ne lenne probléma. Sok sikert kívánok a kereséshez!

 5. Szia! A zuhanykabint honnan rendelted? Hasonlót keresek én is, de még nem találtam meg a megfelelőt 🙂

Leave a Comment