FOREVER YOUNG: KLEANTHOUS

In Beauty by Lili PatakiLeave a Comment

Image

Körülbelül 2 héttel ezelőtt lehetőségem adódott részt venni egy Kleanthous szemináriumon. Megeshet, hogy még nem hallottatok erről a márkáról, de ha azon emberek közé tartoztok, akik szeretnek foglalkozni a bőrükkel, akkor biztosan szembe jött már veletek, ha máshol nem is, akkor szépségszalonokban, kozmetikusnál vagy wellness központokban, hiszen a Kleanthous termékek világviszonylatban a legjobbak közé tartoznak. Én először a Dermart Buda-ban találkoztam ezekkel a termékekkel, ha olvastátok a ‘Foundation’ blogbejegyzésem, akkor emlékezhettek, hogy mennyire problémás volt a bőröm és mennyire hálás vagyok, hogy rátaláltam Szilvire, aki segített rendbe hozni és ezzel kicsit növelni az önbizalmamat is. Az előző bejegyzésben szintén leírtam, hogy mely kezeléseket végeztünk el az arcomon (pl.: ultrahangos arckezelés), amelyhez a Kleanthous termékei segítettek hozzá. A Kleanthous magasan kiemelkedő, professzionális termékeket kínál minden bőrtípusra és a kozmetikusok és szépítészeti szalonok esküsznek rá, ahogy én is, hiszen nekem már volt alkalmam tapasztalni a pozitív hatását.

Mielőtt azt gondolnád, hogy ‘jaj ne, ez is csak egy újabb szponzorált tartalom’ –kérlek ne tedd! Tudom mennyire nehéz manapság megbízni az influencerekben, mert sajnos a pénz átvette a hatalmat a legfontosabb szempont: a hitelesség és megbízhatóság felett. Már elkezdtem írni egy bejegyzést, melyben pontokba szedem, hogy én milyen elveket tartok szem előtt és mi a fő célom a blogolással. Hatalmas öröm és büszkeség számomra, hogy a Kleanthoussal dolgozhatok együtt, ha egyszer kipróbáljatok a termékeket, biztos vagyok benne, hogy Ti is megértitek a miértjét.

Image

Mit kell tudni a Kleanthousról?

A Kleanthous egy vezető nemzetközi kozmetikai vállalat, amely innovációt, minőséget és eredményeket kínál ügyfeleinek. A német szépségnagyhatalom 1989 óta működik eredményesen. Kutatóorvosként, Dr. Kleanthous a kezdetektől fogva az öregedés következményeivel és alternatív gyógymódjával foglalkozott (ha szeretnétek többet megtudni a márkáról, akkor ITT bővebben olvashattok róla).

Bár sokaknak visszás lehet, hogy miért ír egy 25 éves lány anti-aging termékekről, de fontos tudni, hogy bár a termékek többsége az öregedés lelassítására épül, a 24/7 termékcsomagban azonban rengeteg termék kifejezetten a problémás bőrre specializálódott, melyek többségben gyógynövényeket tartalmaznak, ami az én érzékeny bőrömnek a lehető legjobb választás. Emellett fontos kiemelnem, hogy az öregedés lelassítását kutatók szerint 25 éves kortól ajánlott elkezdeni, hiszen az öregedés jeleinek fő oka a sejten belüli információcsere csökkenése és a salakanyag mennyiségének növekedése. Ez a folyamat a 25. életévtől kezdődik.

Arcápolási hibák, amelyeket a legtöbbünk elkövet

Az igazat megvallva sosem találtam meg a számomra megfelelő arcápolási termékeket és folyamatosan panaszkodtam a kozmetikusomnak, hogy mennyire elegem van, hogy egyik termék sem csinálja azt, amit ígér. Ennek több oka is volt. Beleestem abba a hibába, hogy az általam jónak gondolt drogériai termékeket vásároltam (zsírosodás elleni krémek, pattanások elleni és vízhiányos, száraz bőrre ‘alkalmas’ termékek) valamint azokat, amiket az általam kedvelt személyek (=influencerek) a legtöbben reklámoztak. Itt jön a probléma az influencerekkel kapcsolatban és általánosságban is. Ami egy embernek bevált, nem biztos, hogy másnak is be fog válni. Annyira sokszínű a bőrünk, szinte nincs is két teljesen ugyanolyan bőr. Mindenkinek máshogy reagál bizonyos termékekre. Az én problémám az influencerekkel az, hogy sokszor utána sem néznek mit reklámoznak a tökéletes bőrükkel. Egy fiatalabb naiv lány meglát egy tökéletes bőrű lányt és egyből elrohan megvenni az általa reklámozott terméket, remélve, hogy az Ő bőre is olyan makulátlan és szép lesz majd, miközben fogalma sincs mennyi káros anyagot tartalmaz az a bizonyos termék, mert erről mindenki elfelejt szólni, én is csak a kozmetikusomtól informálódtam. Mindig kiemelem, hogy ez itt nem a negatív reklám helye, így nem fogok megnevezni bizonyos márkákat, amiket, ha lehet ne használjátok, de nyugodtan érdeklődjetek a kozmetikusotoktól azokról a nagyobb márkákról, amelyeket a drogériákban árulnak.

A másik probléma pedig az ‘árérzékenységemen’ alapult. Mint sokan, én is beleestem abba a hibába, hogy nem igazán a minőség, hanem inkább az ár dominált. Legfőképp ez azért történt, mert elvesztettem a hitem a termékekben és nem szerettem volna több pénzt kiadni azokra a termékekre, amikről valahol már sejtettem, hogy nem fognak használni, valamint fiatalon az ember bele sem gondol mennyi kárt okozhat a bőrének, ha nem a megfelelő terméket használja. Azok a márkák, akik nem csak arcápolási termékeket forgalmaznak, hanem több fajta terméket is árulnak (pl.: smink) nem tudnak egyidejűleg akkora hatást kifejteni, mert inkább az egyik termék felé hajlanak. Akiknek pl.: nagyon jók a sminktermékeik, azoknak nem feltétlen dominálnak az arcápolási termékeik.

Ha visszamehetnék az időben, egy dolgot biztosan elmondanék magamnak: ne az arcápolási termékeken spórolj, hiszen a bőrünk az egyik legértékesebb, legérzékenyebb réteg a testünkön. A bőr védelmez a külvilágtól: véd a sérülésektől, kiszáradástól, fertőzésektől és mérgező anyagoktól. Ha nem ápoljuk megfelelően, akkor ő is úgy reagál: begyullad, elszíneződik, ráncosodik stb. Van, akinek világ életében nem volt egy pattanása sem és a bőre olyan makulátlan és szép, hogy az már szinte fáj, míg mások különféle bőrhibákkal küzdenek. El kell fogadni, hogy azok, akik genetikailag hordoznak magukban örökletes bőrproblémákat, azoknak sosem lesz tökéletes bőrök, viszont hál Istennek ez megfelelő termékekkel javítható!

A másik tévhit, hogy az étkezés nem feltétlenül befolyásolja a bőrt. Dehogynem! Amikor le szeretnénk fogyni és izmot építeni, az edzők szinte mindig figyelmeztetnek, hogy először az étkezési szokásainkat kell rendbe hozni, vagyis: a fogyás és a szálkásítás 80%-ban múlik a helyes táplálkozáson és 20%-ban az edzésen. A bőr ugyanígy működik. Mindössze a bőrünk 30%-át befolyásolják a gének (a proteinek 30%-ának állapota a génektől függ), míg 70%-ban a mi felelősségünk a bőrünk állapota, vagyis 70%-ban a táplálkozástól és az életkörülményeinktől függ.

Sok-sok szuper termék létezik már a piacon, azonban ahogy már említettem, fontos megértenetek, hogy egyik termék sem tudja teljesen újjáépíteni a bőrötöket. Az általam javasolt Kleanthous termékek RENGETEGET fognak segíteni, de próbáljátok meg elfogadni, hogy egy termék sem fog bababőrt varázsolni az arcotokra, ha már adódtak bőrproblémáitok. Ezek a termékek nagy mértékben lelassítják az öregedést, elhalványítják a bőrhibákat és meggátolják, hogy újabb pattanások keletkezzenek a bőrötökön.

Hosszadalmas idő volt, hogy eljussak arra a pontra, hogy ne nevezzem az összes általam használt (és be nem vált) márkát ‘hazugnak’, amiért nem tökéletes arcbőrrel keltem fel x hónap használata után. Be kellett látnom, hogy az arcbőrömnek tényleg professzionális termékekre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően működhessen. 2 hónap folyamatos arckezelés után hatalmas változást láttam a bőrömön és a kozmetikusom ajánlására otthon is elkezdtem alkalmazni az általa ajánlott Kleanthous termékeket. Immár több mint 6 hónapja használom, egyidejűleg Kleanhtous-os arckezelésekkel és elégedettebb vagyok a bőrömmel, mint valaha. A bőrhibáim lassan elhalványultak és a bőröm felfrissült és üdébb lett.

Image

Amiket feltétlen tudnod kell az arcápolás alapjairól, lépéseiről

Lehet csak én nem tudtam mi a helyes sorrendje az arcápolásnak, de okulva az én tudatlanságomból, megosztom veletek, hogy mit mi után és hogyan használjatok.

  1. Először is mossátok meg az arcotokat langyos vízzel majd ezt követően mossátok le a sminketeket sminklemosóval, amit szintén langyos vízzel kell felvinni az arcra (Cleansing Foam).

  2. Ezután, ha szeretnétek, akkor használhattok Peeling krémet, amellyel az elhalt hámsejteket távolíthatjátok el a bőr felületéről. Ha a Kleanthous peeling krémjét használjátok, akkor fontos, hogy száraz bőrre vigyétek fel és kb. 5 percig hagyjátok fent, majd legalább 2-3x mossátok le meleg vízzel vagy szivaccsal, hogy az összes apró szemcse eltűnjön az arcotokról.

  3. Ezt követően használjatok arctonikot - Tonic Foam (amelyet nem kell lemosni). A tonik után a

  4. Szérum következik (a szérum nem helyettesíti a krémet, ez egy hatalmas tévhit. A szérum után a bőrnek szüksége van plusz hidratálásra, vagyis krémre. A krém és a szérum hatóanyagai eltérőek, mindkettő más hatást fejt ki a bőrben).

  5. Az utolsó lépés a krém felvitele az arcra (nem kell sok belőle, de minden területre jusson).

Amikor először meghallottam, hogy ez a helyes sorrend és ezeket a termékeket mind használni kellene, kicsit lejjebb csúsztam a székemen. Egyrészt fele ennyi terméket használtam régebben, valamint fogalmam sem volt a helyes sorrendről. Aztán belegondoltam: elvégzed az esti (reggel szintén ugyanezt a folyamatot kell elvégezni) arcápolásodat majd kb. 7-8 órát alszol ‘benne’. Ez az az idő amikor a termékek igazán ki tudják fejteni a hatásukat, hiszen a saját ágyadban alszol, sokkal kevesebb külső tényező befolyásolja a bőröd, mint napközben, amikor ezek után a lépések után felvisszük a sminket is és egész nap viseljük.

Image

A szeminárium egy egész napot vett igénybe és én voltam az egyetlen, aki nem a szépségiparból érkezett, úgyhogy gondolhatjátok hány buta kérdést tettem fel… de így tanulunk, nem igaz? Nem beszélve arról, hogy minden kérdésemre részletes választ kaptam és olyan dolgokat tanulhattam meg a bőrről és az arcápolásról szakemberektől, amelyekről eddig fogalmam sem vot. Most pedig próbáltam minden tudásomat és gondolatomat átadni Nektek, remélem sikeresen. Amennyiben bármilyen kérdésetek van, szívesen válaszolok rá én is, valamint a Kleanthous csapata is, ha emailben eljuttatjátok hozzájuk a kérdéseiteket.

Image

ENGLISH VERSION

Approx. 2 weeks ago I had the opportunity to take part in an extremely interesting workshop by Kleanthous. You might not have heard about the brand yet- don’t worry, I didn’t either until I started my facial treatments at Dermart Buda. If you’ve read my previous post about ‘Foundation’ you might remember how much and how long I’ve suffered from bad skin and how pleased I am to have found Szilvi who eventually found a solution to clear up my skin and also helped me to gain some self-esteem. She has done multiple treatments on my face (such as ultrasonic treatment) with the help of Kleanthous products. Kleanthous offers highly professional products for all kind of skin types and beauticians swear by its effect- and so do I!

Before thinking: ‘Oh, here’s another sponsored post’- please don’t! I know it is really hard to trust influencers these days because money overcome the most important thing in this industry: honesty and truthfulness but I will keep fighting against it and try to be a good example of staying true to myself and only promoting things that I truly love and believe in. I am already working on a post about sponsored content, so you can get a better insight and understanding of what my main principles are when it comes to blogging and taking offers.

Image

What do you need to know about Kleanthous?

Kleanthous is a leading international cosmetics company who offers innovation, quality and amazing results to its clients. The German brand has been present on the market since 1989. As a physician, MD P. Kleanthous was always engaged in developing alternative healing methods and the results of aging (in case you’d like to read more about the story behind the brand, click HERE).

It may sound funny that a 25 years old girl writes about anti-aging products but despite most Kleanthous products are developed in order to slow down aging, they also offer a package called: 24/7 which consists of everyday care products, specially created for problematic skin. These products are filled with many effective herbal extracts that are especially good for sensitive skin. Also, did you know that researchers claim that one must start acting against aging at the age of 25? Why? Because the main cause of aging comes from the decline in intra-cellular information exchange and the increase in the amount of slag. This process starts at the age of 25.

Image

Common skincare mistakes

To be honest, I’ve never really found the right products for my skin until I visited an amazing beautician, Szilvi. I was complaining to her how fed up I am with most beauty brands as none of them do what they’re meant to and promise to do. I must admit I fell in the same mistake as most of us do: I did not have a clue what my skin really needed (until I’ve asked for help) so I started to try out everything that I’ve thought would help (such as anti-acne products, anti-shine products and creams for dehydrated and dry/sensitive skin) but I ended up with several allergic reactions due to the harmful ingredients that most of those drugstore products contained…so throwing that money out of the window would have literally been a better idea. But I pretty much believed after every drugstore purchase that I’ll wake up like Cindarella the next morning but somehow it never happened... I wonder, why?

As you can tell by now, I was also very price sensitive, meaning: I made sure to buy a product that actually had a name but I still took price over quality - let’s admit it, we all do that at a younger age. If I could go back in time and tell something to my younger self it would definitely be: don’t try to save on beauty products! But everyone learns from its own mistake so I guess I’ve learnt my lesson. Your skin is the ultimate multi-tasker, in fact, the most important organ of your system so you’d better care about it daily and most importantly: RIGHT! Skin protects us from many external factors such as UV rays, diseases, chemical substances and a lot more.

Some people have the most beautiful skin and live a whole life without getting one single pimple on their face while others deal with several skin problems. I know: It’s unfair but you have to accept the fact that those who genetically carry skin problems will never have perfect skin. It is fairly impossible. Another misbelief is that food doesn’t really influence your skin. IT DOES! When you want to lose weight, most trainers say that first you have to change your eating habits as 80% of weight loss comes from eating right while only 20% comes from working out. It is nearly the same when it comes to your skin. Only 30% of your skin is influenced by genes while 70% comes from eating habits and living conditions (yes, stress does cause extra damage on your skin and also moving to another country might affect your skin as the water, the air and nearly everything will differ from the one your skin got used to).

There are great products and treatments out there but you have to understand that there is no magic product that can turn your skin into a magnificent, glowy, ‘never seen a pimple’ baby skin. These products will help a LOT but nothing can give your skin a brand-new life. These products however, can slow down aging, help to fade blemishes and stop your skin from getting extra spots BUT they cannot fully change the skin you’ve already have. It took me quite a while to accept it and not to call every brand a ‘liar’ just for not waking up with Gigi Hadid’s skin. (I do believe that some well-known, pricier beauty brands offer some amazing goods but my sensitive, problematic skin needed something more professional and efficient products. Just think about it: brands that aren’t only specialized in creating efficient skincare products but also to offer outstanding make up products cannot concentrate on both of them equally. One of their products will always be better than the other. Whether it be their make-up products or skincare products).

However, Kleanthous really helped me! It changed the way I look in the mirror. After 2 months of different treatments I was able to see a major change on my skin: my blemishes slowly faded away and my skin cleared up. It’s been over 6 months since I’ve been using Kleanthous and I am beyond thankful and happy with all the results I’ve got.

Image

The daily skincare routine to follow

Ok, it might only be me but I had no idea what the correct order of skincare routine is. So here it is:

  1. First of all, you have to wash your face with lukewarm water mixed with make up remover- Cleansing Foam.

  2. You can follow this step with a peeling cream in order to remove dead skin layer from your face. You have to leave the peeling cream on your face for ca. 5 mins and then wash it at least 2 times in order to remove every micro particles off your face. 

  3. Then you have to apply tonic on your cleansed face  (Tonic Foam) followed by the

  4. Serum (let’s stop here for a sec: there is a huge misbelief about serums. Many people think that a serum can be used instead of creams. This is WRONG! Serum cannot be exchanged for creams, it is NOT the same, they don’t have the same effect on your skin, so you need to USE BOTH of them) and

  5. Finally the cream (Balancer Cream).

It just seemed so much work for me but it is really important to follow these steps. Just think about it: you’ll do your skincare routine at the evening and sleep in it for at least 7 hours. That’s when all those products start to really work. You still have to do the same steps in the morning but if you have some blemishes on your face then you have to apply foundation over it for some self-esteem and wearing all those products all day long isn’t as great as letting the products do their work while you’re asleep in your cosy bed.

The workshop I took part in lasted a whole day long and I was the only one who wasn’t a beautician so just imagine how many stupid questions I’ve asked… but hey, this is how we all learn! So if you have any questions, just ask me or write to Kleanthous itself. They will surely get back to you as quick as possible with some satisfying and clear answers.

Image

Share this Post

Leave a Comment