BCEFW AW19/20

In Fashion by Lili PatakiLeave a Comment

Március 29-31. között került megrendezésre a 2019 / 20-as őszi-téli kollekciókat bemutató Budapest Central European Fashion Week (BCEFW). A BCEFW a bemutatók mellett idén is rengeteg programmal kedveskedett a látogatóknak, mint például csodálatos helyszínen megrendezésre kerülő VIP ‘Front Row Dinner’, reggelik különböző éttermekben, valamint Budapest egyik legismertebb feltörekvő tervező üzletében és egyben kávézójában, a Nanushka-ban. Ezenkívül exkluzív bulik és további mellék programok tették még színesebbé Budapestet március utolsó hétvégéjén.

A BCEFW szervezőinek egyik fő célja, hogy lehetőséget nyújtson minél több tehetséges tervezőnek, akik az érdeklődők mellett ismert és elismert szakmabeliek, hazai és nemzetközi újságírók, buyerek valamint véleményvezérek előtt mutathatták be kollekcióikat.

Annak érdekében, hogy a BCEFW még nemzetközibb legyen, a szervezők minden évben törekednek olyan személyeket meghívni, akik már viszonylag nagy ismeretségre tettek szert a divatvilágban, mint például külföldi újságírok, fotósok, bloggerek, véleményvezérek, tartalomgyártók, kritikusok.

Idén nagy örömünkre szolgált, hogy a divatvilág két talán legismertebb kritikusait is köszönthettük: Tony Liu-t és Lindsey Schuyler-t, a ’Diet Prada’-ként ismert-  több mint 1,2 millió követővel bíró Instagram fiók tulajdonosait, de jelen volt az ukrán Vouge újságírója, nemzetközi bloggerek és további ismert személyek.

Kiváltságos helyzetben érzem magam, hogy magyar bloggerként immár 3. alkalommal ’első sorban ülő’ vendégként lehetek részese a BCEFW-nek.

Image
Image
Image

Habár Budapestet még mindig nem a divat városaként emlegetik, a Magyar Divat és Design Ügynökség karöltve a Camera Nazionale della Moda Italaiana-val már hatalmas változásokat és fejlődést értek el magyar divatot illetően. A megállapodás keretein belül a felek megkezdték a mentoring programot, ezáltal 8 szerencsés magyar tervezőt magukkal vittek a milánói divathétre, ahol a tervezőknek lehetőségük nyílt megismertetni a kollekciójukat az ottani közönséggel, ezáltal még nagyobb ismeretségre szert tenniük.

A divathéten a tervezők bemutatták az elkövetkezendő évszak trendjeit, mint a már tavaly is hódító pufi dzsekiket/kabátokat, túlméretezett pulcsikat, ruhákat és további ’must have’ ruhadarabokat. A 19/20 ősz-tél színei változatlanul a föld színeit képviselik megbolondítva pár harsányabb színárnyalattal, mint a bordó, lila vagy kék, de a sötétebb árnyalatok is helyet kaptak a hidegebb évszakokban.

ABODI

A pufi kabátok és oversize darabok Abodi Dóra kollekciójában is hódítottak. A tervező ezeket a darabokat különleges anyaghasználattal és színárnyalatokkal tette még egyedibbé. Dóra bemutatójára szinte mindig lehetetlen beférni, hatalmas érdeklődésnek örvend, nem hiába, hiszen nem csak a ruhái, de az egész bemutató mindig hihetetlenűl dinamikus és élettel teli, mind a zeneválasztás, a smink és hajkreációk terén.

ABODI

Image
Image
Image

ÁERON

Áron Esztertől, az AÉRON márka tervezőjétől nem is várhattunk volna mást mint gyönyőrű szabású, litisztult, elegáns darabokat. ÁERON darabjai egyszerűek, de nagyszerűek, könnyen hordhatóak a mindennapokban is. 

Image
Image

NUBU

A Nubu AW19/20 kollekciójának fő színei a fekete és a bézs árnyalatai voltak. Pufi dzsekijeiket merész  és különleges szabásokkal tették még különlegesebbé, míg oversized darabjaikat elegáns megoldásokkal (mint a derékon megkötött öv) tették nőiesebbé. A kollekcióban a garbók és a bőrből készült kabátok, nadrágok domináltak. A bemutatón a modelleken visszaköszöntött az elmúlt évek trendje, vagyis a réteges öltözködés, amikor talán semmi sem 'túl sok', pont így volt minden tökéletes összhangban. Elegáns, merész, fiatalos, divatos, de mégis az időjáráshoz megfelelő öltözetek. 

Image
Image
Image
Image

NANUSHKA

Azok, akik már huzamosabb ideje követnek, tudják, hogy mennyire szeretem az egyik talán legismertebb feltörekvő magyar márka, a Nanushka darabjait. Idén minden szem a tervezőre: Sándor Szandrára szegeződött, ugyanis a már nemzetközileg is elismert márka idén debütált első férfi kollekciójával; a Mystery Child-al, melyet a tervező a BCEFW keretein belül mutatott be először a magyar közönségnek. A kollekció összes darabja tökéletes összhangban volt a női kollekció darabjaival, a ruhák szabása, a színpaletta, a minták mind gondosan meg voltak komponálva. 

Bár Szandra eddig csak női darabokat tervezett, egyes darabjai, mint az oversized pulcsik és kabátok sokszor visszaköszöntek ránk férfiakról is. A tervező úgy véli, hogy a mai divatban már nincsenek kifejezetten nemhez kötött darabok, így alkotta meg férfi kollekcióját, amely a tökéletes köteléket idézi fel férfi lés nő között.

Image
Image
Image
Image

Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) has officially ended on Sunday after 3 eventful days. The BCEFW has involved several programs beside the fashion shows such as the always fascinating Front Row Dinner, brunches at local restaurants and at Budapest’s most well-known fashion store and café: Nanushka, parties and much more.

As always, BCEFW offered the opportunity to many talented designers to showcase their AW19/20 collection to the guests, buyers and other influential people within the industry. Although Budapest isn’t considered as a fashion city yet, Hungarian Design and Design Agency along with the help of Camera Nationale della Moda Italiana have already made huge developments and improvements towards the international fashion market. Together they have started a mentoring program which involved taking 8 Hungarian designers to Milan Fashion Week where they had the opportunity to gain recognition for their designs and to visit the chief factories within the industry.

In order to make BCEFW even more international, organizers aim to invite some well-known opinion leaders such as journalists, content creators and bloggers from all over the world. This time we were happy to welcome one of the most critic duo aka main watchdog of the fashion industry: - Tony Liu and Lindsey Schuyler: the owners behind the popular Instagram account: Diet Prada, Journalist from Vouge Ukraine and many international bloggers.

I feel beyond honored to support BCEFW as a Hungarian influencer and to show my followers how much the event improves year by year.

The fashion week showcased all the upcoming trends such as oversized coats, puffer jackets/coat, slogan t-shirts, oversized jumpers and other statement pieces. The dominating colors of the upcoming season will be the earth colors combined with some deeper and more vibrant tones such as burgundy, red, blue or pink.

The ones who have been following me for a while know how much I adore Nanushka, one of the most well-known Hungarian fashion designer. This season all eyes were on her collection as this time the designer showcased her very first menswear collection alongside her beautiful womenswear collection and she didn’t disappoint us. The cuts, colors and prints were all beautifully designed. Elegant but still edgy and super comfy looks.

Although Nanushka only designed womenswear previously, some of her pieces were worn by men before as she always believed that the fashion world was going towards to the genderless trend thus most things can be worn by both women and men. This is how the menswear collection was born, finding the perfect bond between genders.

Share this Post

Leave a Comment